Zakaj nam kruli v želodcu?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Kruljenje v želodcu je znak, da naš prebavni sistem deluje s polno paro.
Oglej si celoten članek

Naš prebavni trakt je v nenehnem gibanju. Peristaltika, ritmično krčenje mišičja prebavil, vsak naš grižljaj hrane prenaša po požiralniku v želodec, zvoki pa so posledica premikanja trdih ali tekočih sestavin, plinov in mehurčkov po želodcu in tankem črevesju. V želodcu pa nam začne kruliti, če smo bili dalj časa brez hrane in se je naredil votel prostor, v katerem je veliko zraka in ta začne vibrirati, ko se stene želodca skrčijo in nato spet sprostijo.

Že sama misel na hrano lahko poveča kruljenje, če boste začeli razmišljati o drugih stvareh, pa se bo kruljenje pomirilo, ne morete pa ga ustaviti. Pomirilo se bo šele s hrano ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.