Zakaj nas po obisku bazena pečejo oči?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Mnoge po obisku bazena pečejo ali srbijo oči. Če menite, da je kriv le klor, se motite.
Oglej si celoten članek

Ameriški center za nadzor nad boleznimi in preventivo (CDC) je opravil test, ki razkriva, zakaj mnoge po namakanju v bazenu pečejo oči. Ugotovili so, da za to ni kriv le klor, kot bi mnogi predvidevali.

Neprijeten občutek nastane zaradi kombinacije klora, urina in znoja. Kadar pride klor v stik s telesnimi tekočinami, namreč nastanejo hlapi, ki dražijo oči. Strokovnjaki zato svetujejo, da si tudi v bazenu nadenete plavalna očala. Priporočljivo je tudi, da si po obisku bazena oče izperete s čisto vodo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.