Zakaj se izogibati gaziranim pijačam

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Vašemu telesu boste naredili ogromno uslugo, če se boste odpovedali gaziranim pijačam.
Oglej si celoten članek

Čeprav se večina zaveda, da so gazirane pijače škodljive, se jim ne morejo odpovedati. Morda jih bodo prepričali naslednji razlogi.

1. Leta 2012 so raziskovalci Univerze Harvard objavili študijo, ki je razkrila, da redno pitje gaziranih pijač povečuje verjetnost nastanka koronarne srčne bolezni. Raziskava iz leta 2011 pa kaže, da gazirane pijače povečujejo krvni tlak. Ko so poskusni zajčki zmanjšali pitje gazirane limonade, se je pritisk spet normaliziral.

2. Škodijo možganom. Redno pitje gaziranih pijač lahko vodi v poslabšanje kognitivnih sposobnosti in izgubo spomina. Poleg tega sladkor v teh pijačah povečuje tveganje za nastanek Alzheimerjeve bolezni in demence.

3. Gazirane pijače vodijo v debelost. Če se boste tem pijačam, ki so polne sladkorja, odpovedali, boste zelo hitro izgubili nekaj kilogramov.

4. Gazirane pijače vsebujejo fosfat, ki povzroča osteoporozo. 

5. Te pijače škodijo zobni sklenini.

6. Ameriška študija je pokazala, da se zaradi gaziranih pijač hitreje staramo, saj pospešujejo staranje celic.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.