Zakaj se nekateri ljudje ne zredijo, čeprav veliko pojedo?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekateri ljudje lahko pojedo veliko, a se jim to na teži nikakor ne pozna. V čem je razlog!?
Oglej si celoten članek

Znanstveniki iz univerze v Cambridgeu so naredili raziskavo na skoraj 14.000 ljudeh različnih tež ter ob tem preiskovali njihovo DNK. Ugotovili so, da obstajajo pri določenih ljudeh geni, ki pospešijo metabolizem ter pripomorejo k hitrejšemu izgorevanju maščob. Zato lahko sedaj z gotovostjo potrdijo, da lahko marsikdo ostane vitek vse življenje brez prevelikega truda in odrekanja, saj ima za to dobro genetsko podporo.

Takšne gene so našli pri več kot 1.600-ih, ki so sodelovali v raziskavi. Pri tem je zelo pomembno tudi dejstvo, da so geni pri večini vitkih krivi tudi za to, da jih hrana ne zanima preveč in dejansko jedo zgolj zato, ker morejo za preživetje. Po drugi strani pa je približno 40 odstotkov vitkejših ljudi iz raziskave povedalo, da imajo radi hrano in brez zadržkov lahko jedo, kar hočejo, in v večjih količinah.

Znanstveniki bodo sedaj naredili raziskavo, da bodo natančneje ugotovili, kaj se dogaja v njihovih telesih, ko se prenajedajo, piše Daily Mail.

Vas zanima vaša idealna telesna teža glede na starost

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:43 19. September 2022.

    Samo dobri / pravi geni in ne prevec lezanja na kavcu ter prezderavanja z junk hrano ! Vsaj zame to …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.