Zakaj se pozimi redimo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Slabo vreme, sezonska depresija in bolj kalorična hrana so glavni krivci za pridobivanje kilogramov v hladni sezoni. Ne zapravljajte časa pred televizijo, odpravite se na sprehod.
Oglej si celoten članek

Topla zimska oblačila dovoljujejo nekaj kilogramčkov viška, saj ponavadi niso tako oprijeta kot poletna oblačila. To je po mnenju britanskih zdravnikov, tudi glavni razlog, da pozimi dobimo nekaj kilogramov viška. 

Na povečan apetit v zimskih mesecih pa vpliva tudi melatonin, ki je bolj znan pod imenom spalni hormon, ta je bolj dejaven v jesenskih in zimskih mesecih, vpliva pa na občutek lakote. Tako je povsem običajno, da imate večkrat občutek, da ste lačni, zaradi nižjih temperatur pa se vam prileže tudi bolj mastna in posledično boljh kalorična hrana.

Daljinski upravljalnik in računalnik pozimi prednjačijo pred telesnimi aktivnostmi. Pogovori iz domačega naslanjača pa so pozimi bolj aktualni kot v toplih mesecih. Strokovnjaki svetujejo, da vsaj trikrat na teden po eno uro zamenjate daljinski upravljalnik za sprehod v naravi, ne glede na zimski čas. Tako se spomladi ne boste ubadali s hitrimi dietami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.