Zakaj so martenske še vedno popularne

Foto: Shutterstock Dr. Martens Foto: Shutterstock Gwen Stefani Dr. Martens
Dr. Martens. Letos preplavljajo ulice v vseh barvah in vzorcih.
Oglej si celoten članek

Ikona britanske pop kulture, bulerji dr. Martens ali tako imenovane martenske, kot jim radi rečemo, izhajajo iz Nemčije. Nekoč so bili priljubljeni med obritoglavci, delavci in punkerji, danes pa so vse popularnejši med zvezdniki, nanje pa prisegata tudi modna oblikovalca Jean-Paul Gaultier in Viviene Westwood. Zakaj so vedno popularni?

1. So multifunkcionalni

Nosite jih lahko vse leto in kombinirate s čimerkoli. Podajo se k debelim volnenim nogavicam in džinsu, prav tako jih poleti lahko obujete k lahkotnim vintage oblekam. Poslovno ali zasebno, za večerno zabavo ali dnevni sprehod – martenske so vedno prava izbira.

2. Čevlji za vedno

Če ste si prve kupili pri 15 letih, jih zagotovo lahko nosite še danes. So praktično neuničljivi. Seveda vsako leto na trg prihajajo nove barve in vzorci, ki vas prepričajo, da stare vseeno zamenjate.

3. Pokažejo osebnost

Z njimi boste v sebi prebudili uporniškega duha in tudi okolici dali vedeti, da ste močna, samozavestna osebnost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.