Zakaj zvečer ni dobro jesti sadja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Sadje telesu daje energijo, zato ga jejte zjutraj in za malico.
Oglej si celoten članek

Sadje vsebuje fruktozo, ki spada med preproste ogljikove hidrate, ki se za razliko od navadnih ogljikovih hidratov presnavljajo v jetrih, presnova pa je usmerjena k regeneraciji jetrnega glikogena in sintezi trigliceridov. Jetrni glikogen telesu zagotavlja energijo. Ko so rezerve polne (telo ima dovolj energije za normalno delovanje), se odvečni ogljikovi hidrati, ki pridejo v jetra, spremenijo v maščobo.

PREBERITE ŠE: Ta sadež vsebuje več sladkorja kot dva krofa

Ker torej sadje telesu dobavlja energijo, ki pa je zvečer ne potrebujemo toliko kot čez dan, ne bomo mogli zaspati. Sadju se morajo zvečer še zlasti izogibati ljudje z občutljivim želodcem, saj lahko pride do napihnjenosti. Če se sadju zvečer kljub temu ne želite odreči, si privoščite grenivko, maline, jagode, melono, breskve ali borovnice, ki vsebujejo manj ogljikovih hidratov kot na primer fige, ananas, banane ali mango.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.