Žaljivo do rdečelasih

Foto: Žurnal24 Davinia Phillips meni, da sporočilo na voščilnici diskriminira rdečelase. (Foto:
Ameriško podjetje Tesco je iz prodaje umaknilo voščilnice, ki so s sporočilom žalile rdečelase ljudi. No, tako meni ena izmed strank, ki je mati treh rdečelasih otrok.
Oglej si celoten članek

Davinia Phillips, mati treh otrok, se je pritožila, ker meni, da ena izmed voščilnic žali rdečelase ljudi. Sama pa ima tri rdečelase otroke.
 
Na božični voščilnici je bila fotografija rdečelaske v Božičkovem naročju, zraven pa šala: Božiček ima rad vse otroke, tudi rdečelase. "To je diskriminacija. Pokazala sem jo več prijateljem, ki so vsi zgroženi," jo pojasnila užaljena Američanka.

Davinia meni, da šala ni smešna. "Če bi bila šala o temnopoltih ali o debelih ljudeh, bi prodajalno zaprli."

Predstavnik prodajalne se je gospe opravičil in medijem pojasnil, da niso želeli nikogar užaliti in da proizvajalec voščilnic najverjetneje ni imel žaljivih namenov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.