Zaljubljenci v Ikei dobili zaseben prostor

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ikeina podružnica v Šanghaju je nedavno dobila prav poseben prostor, ki so ga poimenovali "kot za zaljubljence". Za to so se odločili po tem, ko je njihova menza postala zelo popularno mesto za sestajanje zaljubljencev.
Oglej si celoten članek

V šanghajski Ikei se že nekaj let zbirajo skupine Kitajcev, starih med 40 in 60 let, ki upajo, da bodo v tej popularni trgovini s pohištvom našli ljubezen. Njihovo druženje poteka vsak torek in četrtek popoldne, ko trgovina svojim najzvestejšim strankam ponuja brezplačno kavo.

Vse skupaj je šlo tako daleč, da so se ljubezni željni Kitajci začeli družiti tudi na razstavljenih posteljah, kjer so pili kavo in se spogledovali. S tem so kmalu začeli motiti druge stranke, zato so se odgovorni odločili, da jim uredijo prav poseben prostor, kjer si bodo lahko brez očitajočih pogledov izmenjavali ljubezen. "Preden smo jim zagotovili poseben izoliran del, so zasedli prav vse stole v jedilnicah, in drugi gostje sploh niso imeli priložnosti sesti nanje," pravi tamkajšnji zaposleni Shen Jinhua. "Prišlo je celo tako daleč, da nam je prodaja v dneh, ko se družijo pri nas, padla za kar 15 odstotkov. Zato nismo imeli izbire, kot da jim zagotovimo zaseben prostor," je še dodal.

Kot za zaljubljence je postal tako priljubljen, da so ga uvedli tudi v drugih Ikeijinih trgovinah na Kitajskem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.