Zapornik presenetil z izborom zadnje večerje

Foto: Profimedia
Zapornik, ki čaka na usmrtitev, si lahko privošči zadnjo večerjo v vrednosti 20 dolarjev.
Oglej si celoten članek

V ZDA, natančneje v Nashvillu, so na začetku novembra prvič v zadnjih petih letih zapornika usmrtili z električnim stolom. 

Edmunda Zagorskega so sicer nameravali usmrtiti z injekcijo, a je 63-letnik, ki je bil na smrt obsojen zaradi umora dveh moških, zahteval električni stol. Njegovi odvetniki so razložili, da ena od sestavin v smrtonosnem koktajlu, anestetik midazolam, ni dovolj močna, da bi preprečila bolečine. Nekateri zaporniki so zaradi tega trpeli več minut (med 10 in 18), medtem ko smrt na električnem stolu nastopi že po nekaj sekundah (med 15 in 30 sekund).

Ta zahteva je njegovo življenje podaljašala za približno tri tedne, saj so morali stol pripraviti. 

Dvakratni morilec pa ni presenetil le s to željo, ampak tudi z izborom zadnje večerje. Zaželel si je namreč vložene svinjske parklje in svinjske repke. Najbolj popularna zadnja večerja je sicer ocvrt piščanec.

Od leta 2000 se je za smrt na eletričnem stolu odločilo le 14 od približno 900 zapornikov.
 
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.