Zaradi igre so jih odpustili

Foto: Žurnal24 Mark Zuckerberg verjetno pred leti ni vedel, da bo njegov izum sprožil številna
Igra Vesela kmetija na Facebooku je tri delavce v Tajvanu stala delovnega mesta.
Oglej si celoten članek

Trojica je Veselo kmetijo igrala med delovnem časom, čeprav so vedeli, da tega ne bi smeli početi. Vodstvo podjetja z avtomobilskimi deli Hanyale Industry je namreč izrecno poudarilo, da bodo odpustili tistega, ki ga bodo zalotili med igranjem igre.

 

Facebook v Tajvanu

Med Tajvanci je najbolj priljubljena igra Vesela kmetija. Igra jo kar 3,3 milijona prebivalcev te države.

Trojica pripravlja tožbo
Odpuščeni pa zdaj nameravajo tožiti podjetje. Očitno jim prepoved ne pomeni prav veliko, saj verjamejo v moč svojega zagovora: Vesela kmetija ni video igrica s seksualno vsebino in z njo so se poskušali le sprostiti, kar po njihovem ne sme biti razlog za prekinitev delovnega razmerja.

Menedžer Liao Wen-hsin pa vsakršne izgovore zavrača in ponavlja: " Delavce smo opozorili, da med delovnim časom ne smejo obiskovati spletnih strani, ki niso povezane z delom."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.