Zaradi Katine golote obtožena še urednica

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Sojenje v primeru golih fotografij Kate Middleton še zdaleč ni zaključeno. Zdaj se bo morala pred sodnikom zagovarjati še urednica revije, ki je objavila sporne fotografije.
Oglej si celoten članek

Pravici še vedno ni zadoščeno, pa čeprav so gole fotografije vojvodinje Kate Middleton v francoski reviji Closer objavili pred skoraj enim letom. Tokrat so v tem primeru obtožili še urednico Laurence Pieau, ki ji očitajo kršitev francoskih zakonov o poseganju v zasebnost.

Kot poročajo francoski mediji, so Pieaujevo aretirali v začetku julija, na sojenju pa se bo zagovarjala skupaj z enim od direktorjev revije, Ernestom Maurijem, pred sodnikom pa se bosta znašla še vsaj dva fotografa.

Urednica odločitve ne obžaluje

Sporne fotografije so nastale septembra 2012, ko sta Kate in princ William počitnikovala v Provansi. Fotografi revije Closer so Kate ujeli zgoraj brez, kar so nato objavili na naslovnici, fotografije pa so nemudoma obkrožile ves svet.

Urednica je po objavi dejala, da tega ne obžaluje, saj fotografije sploh niso šokantne. "Prikazujejo mlado žensko med sončenjem, kot to počne na milijone drugih deklet na plažah po vsem svetu," je nedolžno pripomnila in dodala: "Gre za mlad par, ki se je ravnokar poročil. Zaljubljena sta in lepa. Ona je princesa 21. stoletja." Kako bodo na to gledali na sodišču, bomo izvedeli v naslednjih tednih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.