Zaradi te fotografije manekenki grozili s posilstvom

Foto: Profimedia
Dobivala resne grožnje.
Oglej si celoten članek

Arvida Byström, 26-letna švedska manekenka, ki je za adidas posnela del oglasne kampanje za serijo superg Superstar, je zaradi spodnje fotografije dobivala številne grožnje, da jo bodo posilili.

Po objavi adidasove fotografije, na kateri so v prvem planu njihove superge in Arvidine poraščene noge, so se kmalu pojavili komentarji, v katerih so se oboževalci športne znamke zgražali z izbro besed, kot so 'nagravžno' in 'ogabno'. Športna modna hiša si je s to fotografijo prizadevala, da bi pod vprašaj postavili ženskost in standarde, določene s spolom.

26-letnica je na svojem Instagramu komentirala, da jo je odziv javnosti šokiral. "Moja fotografija, ki sem jo posnela za adidas, je dobila veliko grdih komentarjev prejšnji teden. Na njej sem samo jaz, bledo, preprosto dekle, edina nenavadna stvar na meni so dlačice na nogah. Dobesedno sem dobivala grožnje, da me bodo posilili v zasebna sporočila.“

Švedinja je poudarila, da je vsak človek zase nekaj posebnega in se zahvalila vsem, ki so fotografijo razumeli in jo pohvalili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 09:05 14. November 2017.

    "Dobesedno sem dobivala grožnje, da me bodo posilili v zasebna sporočila." Danes je bil že objavljen komentar s prošnjo, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.