Zaradi te fotografije s smrtjo grozijo iraški misici

Foto: Profimedia Sarah Idan
"Ubili te bomo, če ne umakneš te fotografije!"
Oglej si celoten članek

Miss Iraka Sarah Idan je trenutno na begu s svojo družino, saj so ji zaradi objave fotografije na Instagramu začeli groziti s smrtjo.

Pred dobrim mesecem je Sarah na svojem Instagramu objavila fotografijo z miss Izraela Adar Gandelsman in pod njo zapisala: "Mir in ljubezen od miss Iraka in miss Izraela." Prav miss Izraela je v nedavnem intervjuju razkrila, da Sarah grozijo s smrtjo zaradi njune fotografije: "Grozili so tako njej kot njeni družini. Grozili so ji, da ji bodo vzeli krono in jo bodo ubili, če se ne vrne domov in če ne izbriše te fotografije."

Sarah, ki na podlagi fotografij na družbenih omrežjih živi v Los Angelesu in Kairu, se je branila, češ da fotografija ni bila objavljena zato, da bi provocirala politična dejanja. Da fotografija ni izraz podpore židovstvu. Kot je napisala: "Fotografija ni namenjena podpori izraelske vlade in ne pomeni, da se strinjam ali sprejemam politiko v arabski domovini." Ob teh besedah se je opravičila vsem, ki se jim je fotografija zdela žaljiva ali kakorkoli škodljiva, pišejo tuji mediji.

Poudarila je, da je s fotografijo želela le izraziti upanje in željo, da bi med državama nekoč spet vladal mir.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 04:53 20. December 2017.

    Matermila ti si šašav! Bolj si preber članek...

  • 19:04 19. December 2017.

    Miroljubna vera-islam,spet na delu.Bolj šašavih vernikov kot so musli,svet še ni videl.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.