Žarometi ali Viktorji: Kaj je bilo bolj gledano?

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Letos smo imeli kar dvojne medijske nagrade – Žaromete in Viktorje. Katera podelitev je pred ekrane privabila več gledalcev?
Oglej si celoten članek

Žaromete so letos podelili prvič, podelitev je organizirala medijska hiša Media24, Viktorji pa so potekali v organizaciji medijske hiše Večer.  Kdo je domov odnesel viktorja, lahko preberete TUKAJ, dobitnike žarometov pa najdete na tej povezavi.

Kaj je bilo bolj gledano?

Obe prireditvi je prenašala nacionalka televizija. Viktorji so pred male ekrane privabili več gledalcev. "V soboto, 22. 4. 2017 si je Viktorje 2016 v povprečju ogledalo 9,6 odstotkov oziroma 181.200  gledalcev, starejših od 4 let, kar predstavlja v povprečju 25 odstotkov takratnih gledalcev televizije. Vsaj minuto Viktorjev 2016 si je ogledalo 485.100 različnih gledalcev, starejših od 4 let,“ so sporočili z RTVS.

Žaromete si je v nedeljo, 26. 2. 2017, v povprečju ogledalo „le“ 162.900  gledalcev (8,7 odstotkov), starejših od 4 let, kar predstavlja v povprečju 20 odstotkov takratnih gledalcev televizije. Vsaj minuto Žarometov si je ogledalo 416.000 različnih gledalcev, starejših od 4 let.

Vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta; gledanost znotraj istega dne

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.