Zato bi moral vsak vsaj enkrat v življenju potovati sam

Foto: Profimedia
Se vam sliši strašljivo ali ste ljubitelj tovrstnih izkušenj?
Oglej si celoten članek

Drži, da so počitnice in potovanja najlepša, če imate ob sebi ljubljene osebe, a za pravo avanturo, med katero dobro spoznate sami sebe, se na potovanje vsaj enkrat v življenju odpravite sami. To so pozitivne stvari, če se odločite za solo potovanje …

Bolj boste svobodni

Potovanje s prijatelji, partnerjem ali sorodniki vključuje prilagajanje, vsak ima namreč svoje želja, kaj si želi početi in kaj videti, vsak ima svoj okus in svoj ritem potovanja, ki se pogosto križa z vašim. Ko potujete sami, pa ste lahko povsem sebični. Spite lahko dokler želite, jeste, kjer paše vam in si ogledate le tiste stvari, ki zanimajo vas. 

Stopili boste  iz cone udobja

Če se izgubite v nepoznanem mestu, vam prijatelji dajo občutek varnosti. Če se v taki situaciji znajdete sami, pa je lahko veliko bolj stresno, a vas taki pripetljaji naučijo poguma in neodvisnosti, kar vam bo prav prišlo tudi v drugih stresnih življenjskih situacijah. Ko se boste iz tovrstne situacije rešili sami, se boste počutili veliko bolj sposobne. 

Sami boste določili ritem potovanja

Potovanje s prijatelji ali družino je lahko zelo intenzivno, saj ima vsak svoje želje, kaj želi videti. Če potujete sami, pa si urnik potovanja krojite le vi. Če vam paše, lahko tudi cel dan ostanete v sobi in počivate, pa vam nihče ne bo težil, da ste dolgočasni. 

Dobro boste spoznali sami sebe

Na solo potovanju boste spoznali veliko novih stvari o sebi, saj ne boste obkroženi z drugimi ljudmi. Tako potovanja so tudi odlična priložnost za osebnostno rast, počitek od različnih odnosov in čas, ko lahko pri sebi poiščete odgovore na vprašanja, ki vas mučijo že dolgo. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.