Zato bi morali vsak dan jesti špinačo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mnogi rukolo nadomeščajo s špinačo ali pa jo jedo namesto solate. Pametno.
Oglej si celoten članek

Sveža špinača vsebuje veliko hranilnih snovi in zelo malo kalorij. To pa še ni vse.

Da špinača vsebuje izredno veliko železa, je mit. Drži pa, da ga vsebuje več kot večina druge zelenjave. Če vsak dan uživate špinačo, s pomanjkanjem železa tako ne boste imeli težav. Špinača sicer vsebuje tudi veliko vitamina C, ki varuje pred okužbami, vitamina A, ki je pomemben za zdravje oči, in magnezija, ki pomaga pri uravnavanju krvnega tlaka. Kalij in nitrati v špinači pa hranijo naše mišice.
Pravijo tudi, da špinača preprečuje nastanek tromboze, sladkorne bolezni in srčnega infarkta. Dokazano je tudi, da ta zelenjava pomaga v boju z rakom – še zlasti rakom na prsih, prostate in kože.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.