Zato Bojan Požar ni več urednik oddaje

Foto: Saša Despot Bojan Požar
Foto: Saša Despot Bojan Požar
Na TV3 je prišlo do menjave urednikov.
Oglej si celoten članek

S TV3 so sporočili, da je z novim letom v oddaji Faktor prišlo do manjših sprememb. "Poslovil se je Bojan Požar, voditelj Aljuš Pertinač pa je prevzel uredniško mesto. Poleg njega pa oddaje zdaj vodi tudi Norma M. Brščič, ki je sicer kot komentatorka tudi prej že večkrat sodelovala v oddaji,“ so zapisala v sporočilu za javnost.

Odgovorni urednik TV3, Tomaž Taškar, je za Žurnal24 povedal, da je Požar oddajo zapustil prostovoljno. 

O Faktorju se je Požar razpisal na svojem portalu Požareport in razložil, zakaj je zapustil uredniško mesto. 

"Toda zadnjih 15 let silovite novinarske dinamike, ta peklenski tempo, portal, televizija, portal, televizija, od jutra do večera, pa vmes še malo na sodišče in nazaj, vsak dan znova, je vendarle opravilo svoje. O tem, da bi zapustil Faktor, zapustil TV-produkcijo, sem sicer razmišljal že lani ob tem času, a sem vedel, da bi mnogi to tolmačili kot moj poraz proti Šarcu, in tudi zato sem ostal. Zdaj pa sem se dokončno odločil, da grem, ker jaz odhajam, ko jaz mislim, da je treba oditi. Nič se ni torej zgodilo čez noč in nikamor drugam ne odhajam, le moja pot me zdaj vodi drugam. Pa ne na stolček generalnega direktorja RTV niti na Planet TV, še najmanj pa na kakšno dobro plačano službo, kot pišejo nekateri, na Telekom Slovenije, še vedno sem, naj potrkam, zdrav in fit in tudi ni nobenih drugih zarot, Barbara mi je priča. Preprosto se vračam tja, kjer sem najbolj doma, na pisano besedo. Pred menoj na mizi sta poleg dela na portalu tudi še dve nedokončani knjigi, ena za slovensko, druga za tuje tržišče, malo klasike v teh časih preklete korone ne škodi ..." je napisal in dodal: "Poleg tega si želim v življenju še nekaj preteči, prehoditi ali prekolesariti … Upam, no, saj vem, da me razumete. Mi pa prosim dovolite, da se vam ob tej priložnosti vsem skupaj še enkrat zahvalim za res fajn 4 leta, ki jih ne bom nikoli pozabil." 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 04:15 17. Februar 2021.

    Tako zoprne zenske pa jaz ne morem ne gledat se manj poslusat. A ste cisto brez posluha na urednistvu?

  • 12:16 28. Januar 2021.

    Je ta človek tisti, ki je dno dna? Je kdo še globlje?

  • 20:20 26. Januar 2021.

    Zadnji cas da ne gledamo vec tega picajzla ki je v sramoto novinarjem..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.