Zato cigarete po spolnem odnosu niso dobra ideja

Foto: Profimedia
Predvsem to velja za moške.
Oglej si celoten članek

Kemikalije iz cigaret lahko škodljivo vplivajo na penis, erekcijo in so lahko eden od dejavnikov, ki vplivajo na razvoj erektilne disfunkcije. 

Pretok krvi je ključnega pomena za erekcijo, cigarete pa ožijo žile, lahko se pojavijo tudi težave s krvnim obtokom. V skrajnem primeru lahko to vodi do manjšega spolovila v erekciji. Tkivo namreč lahko zaradi dolgotrajnega kajenja postane manj elastično. 

Na univerzi v Kentuckyju so opravili raziskavo, v kateri so sodelovali kadilci in nekadilci. Rezultati so pokazali, da ljudje, ki ne kadijo, bolj uživajo v spolnosti. Kadilci so občasno izkusili slabše erekcije in celo primere impotence. 

Ob tem pa je treba dodati, da kajenje ne škodi samo spolnosti, ampak ima negativne posledice za vse telo. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.