Zato ima menstruacija takšen vonj

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Menstruacija nima enakega vonja kot kri, čeprav to je. Ponujamo vam odgovor, zakaj je temu tako.
Oglej si celoten članek

Profesorica ginekologije na newyorški univerzi Taraneh Shirazian je pojasnila, zakaj ima menstruacija tako specifičen vonj, kot ga ima. Vsaka ženska ve, kakšen vonj je to, sploh drugi ali tretji dan.

"Menstrualna tekočina ni samo kri. Je kombinacija krvi, bakterij, vaginalne sluzi in tkiva, ki se je oluščilo iz maternice. To, kako močen je vonj, pa je odvisno od tega, kako dolgo je bila kri v telesu," pojasnjuje profesorica.

Pomembno je tudi, kako skrbite za higieno svoje nožnice. Ne zapostavljajte je, a hkrati ne pretiravajte. Mila za intimno nego nikoli niso dobrodošla v preveliki meri, saj lahko uničijo PH raven nožnice, kar lahko povzroči dodatno vlaženje, vnetje in s tem neprijeten vonj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.