Zato ima Zmago Jelinčič še priimek Plemeniti

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Zahvali se lahko sami Mariji Tereziji …
Oglej si celoten članek

Poslanec in prvak stranke SNS Zmago Jelinčič je svojemu priimku pred leti dodal še Plemeniti, ki pa ni naziv, temveč le del priimka. "Edina možnost, da imam v Sloveniji plemiški naziv je ta, da sem ga dodal kot del priimka. Dejstvo pa je, da je baronski naziv mojemu predniku leta 1756 dala Marija Terezija. Napisano je, da se ta naziv deduje po moški in ženski strani za vse večne čase. Dokument o tem hranijo v Budimpešti, v nacionalni arhivu," je povedal Jelinčič. 

"Dokument je v latinskem jeziku in sem ga dal prevesti. Tam piše, da je bil moj prednik posestnik, naziv baron pa mu je bil podarjen za nagrado, ker je šel s svojimi petdesetimi vojaki ubranit nek samostan. Naziv je torej dobil za vojaške zasluge," je še razložil poslanec.

Foto: Osebni arhiv Zmago Jelinčič  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 20

  • 15:03 17. Januar 2021.

    od plemenitega je Jelinčič samo P...a

  • 22:56 16. Januar 2021.

    Jest grem u pondelk na UE pa bom dal nadimek VESELORITI 😅

  • 20:13 16. Januar 2021.

    Plemeniti kosovar.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.