Zato je priporočljivo, da si v čaj natrosite malo soli

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
To menda počne tudi dalajlama.
Oglej si celoten članek

Kitajec Lu Yue v svojem delu Cha Jing opisal celotni potek za pripravo in uživanje čaja. Njegov prispevek k čajni tradiciji je še zlasti na Kitajskem zelo pomemben. V svoji čajni “bibliji” je pesnik med drugim zapisal, da je treba čaju nujno dodati sol. Isto uči tudi ajurveda.

Sol naj bi pospešila prebavo in presnovo ter izostrila čute. Pomembno pa je, da čaju ne dodamo preveč soli, saj lahko povzroči vnetja, visok pritisk in težave s kožo. Ščepec soli napitku dodajte le enkrat na dan.

Dodatna sol, bogata z minerali, je še zlasti priporočljiva za tiste, ki veliko telovadijo, pomaga pa tudi pri lažjih menstrualnih krčih, driski in napetostih v mišicah. 


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.