Zato Kataya ne kupuje oblačil

Foto: Sandi Kelc
Foto: Sandi Kelc
Je s tem dala tudi brco vsem spletnim vplivnežem, ki oglašujejo oblačila?
Oglej si celoten članek

Naša pevka Kataya svoj Instagram profil rada uporabi tudi za družbeno odgovorna sporočila. Tokrat je razkrila, zakaj ne kupuje novih oblačil in kako s tem pomaga planetu, svoji denarnici in energiji, ki jo varčuje za bolj pomembne stvari ...

"Malo sem razmišljala. Instagram, ne … Oglaševanje oblačil, ličil in podobne zadeve. Predvsem oblačil. Ne trajnostne mode, ampak potrebuješ nove sandale, za poletje rabiš takšne kopalke, majčke … Kaj za vraga? Zakaj rabiš vse te stvari? Uspešni ljudje in uspešne ženske, ki jih poznam, oni sploh nimajo novih stvari. To je samo moje opažanje. Steve Jobs je imel vsak dan enako majico. Zakaj? Ker se mu potem ni bilo treba odločati. Ker v življenju imaš samo določeno količino energije in me bejbe porabimo ne vem koliko energije in denarja za nepomembne stvari. Jaz sem tudi rada lepo oblečena, obsedena sem bila z oblačili, razmišljala sem, da bi bila modna blogerka, ampak a ne bi bilo zame za žensko, za človeško bitje bolje, da gre ta energija v pomembnejše stvari? Zakaj bi zapravljala energijo, energijo za oblačila, ki niso sploh trajnostna, ki škodujejo planetu, ki se mi samo nabirajo? Samo razmišljati moram, če sem v trendu, če imam take stvari kot so na Instagramu, dajte no nehat, pismo. Veliko stvari imam za porabit v svoji omari in verjamem, da tudi ve. Tudi jaz sem rada lepo oblečena in tudi sem vedno lepo oblečena, ampak iz teh stvari , ki jih imam. To bom ponucala do konca in šele nato se bom usmerila v bolj trajnostno modo in v oblačila, ki mi bodo služila dlje časa, ker sem šele sedaj dojela, po tolikem času, da te res osreči samo za kratek čas. In dejansko, če ne porabiš energije za takšne stvari, jo imaš veliko več za take, ki so pomembne," pravi Kataya. 

Se strinjate? 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:34 22. Julij 2020.

    Koza, kaj ji reči!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.