Zato manekenkam pogosto smrdi iz ust

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Dr. Harold Katz, ki skrbi za zobe mnogih slavnih oseb, je v svojem blogu izdal, da ima veliko manekenk slab zadah.
Oglej si celoten članek

Manekenke veljajo za najlepše ženske sveta, niso pa brezhibne, pravi zobozdravnik Harold Katz. Ta je na svojem blogu Thera Breath zapisal, da ima veliko manekenk slab zadah. Razložil je tudi, zakaj.

Kajenje, alkohol, stres

Mnogo manekenk kadi, saj kajenje zavira apetit, poleg raka pa povzroča tudi slab zadah. Druga težava je alkohol. "Tudi zabave so del življenja manekenk. Alkohol izsuši usta in suha usta povzročajo neprijeten zadah,“ razlaga Katz in dodaja, da so zadnje raziskave pokazale, da slab zadah povzročata tudi stres in pomanjkanje spanca. Pomembno vlogo igra tudi zajtrk, nadaljuje zobozdravnik. "Če zjutraj ne pojedo zajtrka, bodo dalj časa imele jutranji zadah. Ta traja do prve malice,“ pravi zobozdravnik, ki je poleg tega še razložil, da težave z zadahom nastanejo že med spanjem, ko se upočasni proizvodnja sline, kar ustreza anaerobnim bakterijam, ki so odgovorne za zadah. "Zjutraj naj takoj nekaj pojedo, prenehajo naj s kajenje, po pitju alkohola pa naj takoj spijejo še kozarec vode,“ lepoticam svetuje dr. Katz.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:23 1. Avgust 2014.

    Če hočeš imet kešpičko morš kr ornk potrpet in mastno plačevat njene razvade !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.