Zato se vam v mladih letih pojavijo sivi lasje

Foto: Profimedia
Stres ni potrjen, so pa potrjene nekateri drugi dejavniki …
Oglej si celoten članek

Morda o sivih lase ne razmišljate, ko si vsakodnevno umivate lase, jih negujete in češete. A dejstvo je, da jih boste slej kot prej dobili. Razlogi za to so lahko različni. Sta pa zdravnika Robert in Arlene Kogod povedala, da do zdaj še niso mogli znanstveno potrditi, da je stres velik dejavnih pri dobivanju sivih las.

Kdaj boste dobili sive lase, je lahko odvisno tudi od genetike. Če sta oba starša osivela, ko ste bili še majhni, je velika možnost, da sivi lasje počasi že trkajo na vrata, piše InStyle.

Eden od razlogov, ki je malo bolj redek, pa je lahko tudi, da imate težave s srcem in so se vam zato pojavili sivi lasje. "Če bolehate za boleznijo srca in ožilja, vam lahko sivi lasje sporočajo, da imate hujšo srčno bolezen. Če ste v dvomih, ne oklevajte in se posvetujte z osebnim zdravnikom," je povedal James Kirkland.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.