Zbirka razmišljanj East Coast Europe

Foto: Žurnal24 Svoje razmišljanje je prispevala tudi mednarodno priznana umetnica Marina Abramo
Vzhodna obala se nanaša na dva roba Evrope, geografsko vzhodno obalo ZDA in politično "vzhodno obalo" EU. Pri projektu so sodelovale številne kulturne in politične osebnosti.
Oglej si celoten članek
 

East Coast

Europe

obravnava dojemanje sodobne evropske identitete in odnosa do prostorskih dejavnosti ter mednarodne politike. Potekal je preko javnih pogovorov, intervjujev, seminarjev, oblikovalskih projektov, na koncu pa je izšla še omenjena knjiga.

Slovenski generalni konzulat v New Yorku je v torek v prostorih Švicarskega inštituta v predelu So-Ho priredil sprejem ob predstavitvi knjige z naslovom East Coast Europe (Vzhodna obala Evropa), ki pomeni vrhunec projekta, spočetega v času predsedovanja Slovenije EU.

Udeležence sprejema, med katerimi je bilo več soustvarjalcev projekta, je nagovorila slovenska generalna konzulka v New Yorku ter pobudnica projekta Alenka Suhadolnik, skupaj s kuratorko, dramaturginjo in pisateljico Edo Čufer, ki je prispevala tudi svoja razmišljanja v knjigi.

V projekt so med drugim vključena razmišljanja nekdanjega visokega predstavnika za Bosno in Hercegovino Paddyja Ashdowna, ki je v pogovoru z urednikom izpostavil izzive današnje Evrope. " Včasih so mi govorili, da je Bosna disfunkcionalna, vendar pa moram reči, da ni bila niti približno tako disfunkcionalna, kot je Bruselj."

Prispevke so med drugimi prispevali tudi Mladen Dolar, Marina Abramović, Zdenka Badovinac, Katherine Carl, Jacques Le Goff, Aaron Levy, Marjetica Potrč, Nebojša Šerić Shoba in drugi.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.