Zbogom, Bernie!

Foto: Žurnal24 Bernie Mac je med drugim igral tudi v Oceanovih 11 in v Charlijevih angelčkih.
Igralski svet je izgubil še enega igralca. Tiskovna predstavnica Bernieja Maca je sporočila, da je 50-letni igralec umrl zaradi zapletov povezanih s pljučnico.
Oglej si celoten članek
"Danes zjutraj je zaradi zapletov povezanih s pljučnico v eni izmed chicaških bolnišnic umrl Bernie Mac,“ je sporočila Danica Smith, Macova tiskovna predstavnica. Več podrobnosti zaenkrat ni znanih. Igralčevi svojci so medije naprosili, naj v teh težkih trenutkih spoštujejo njihovo zasebnost.

Maca so 1. avgusta sprejeli v bolnišnico Northwestern Memorial, kjer so ga zdravili zaradi pljučnice. Kljub govoricam o resnosti njegovega stanja, so zdravniki pričakovali, da bo igralec okreval.

Februarja 2005 je igralec razkril, da je sredi dvajsetih zbolel za avtoimuno boleznijo, ki povzroča vnetje notranjih organov, kot so pljuča in limfne žleze. “Zaradi tega nisem spremenil načina življenja,“ je takrat dejal Mac.

Nasmejal Ameriko
Bernie Mac je začel svojo kariero kot stand up komik v domačem mestu. Amerika ga je spoznala, ko se je podal na turnejo s Kings of Comedy. Med leti 2001 in 2006 je imel svojo oddajo The Bernie Mac Show, v kateri se je velikokrat pošalil tudi na svoj račun. Oddaja je bila uspešna tako pri gledalcih kot pri kritikih. Na filmskem platnu je navduševal med drugim v filmih Ugani, kdo pride na večerjo, Oceanovih 11, Pokvarjeni božiček, Charliejvi angelčki in Pride.

Leta 2007 je v intervjuju z Davidom Lettermanom Mac napovedal slovo od stand up komedije. Vsa leta, ko je bil na poti tudi 47 tednov v letu, je zamudil veliko stvari. "Želim še uživati življenje,“ je takrat dejal Mac.

Od leta 1977 je bil poročen z Rhondo McCullough. Zakoncema se je leto kasneje rodila hči Je'Niece. Bernie je zapustil tudi vnukinjo Jasmine.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.