Zdrav domači namaz

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Obožujete namaze? Potem zelo zdravega pripravite sami. Tokrat iz leče in bučk. Mmmm, pri nas že diši po zapečenem kruhu ...
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 60 g leče (rdeče)
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • 1/8 l belega vina (suhega)
  • 100 g bučk
  • 1 jedilna žlica kisle smetane
  • 120 g skute
  • 1 jedilna žlica currya
  • 1 jedilna žlica začimb (sesekljanih)
  • 1 jedilna žlica limetinega soka
  • sol
  • poper

Priprava:

  • Za namaz iz leče in bučk na olivnem olju popražimo rdečo lečo. Zalijemo z belim vinom in kuhamo, dokler leča ni kuhana. Tekočino odcedimo.
  • Operemo bučko, jo osušimo in na grobo naribamo. Naribano bučko posolimo, pustimo nekaj časa stati in jo nato dobro iztisnemo.
  • Operemo začimbe, jih osušimo in na drobno nasekljamo. Zmešamo kislo smetano, skuto, začimbe in curry ter dodamo naribano bučko in lečo.
  • Namaz iz leče in bučk po okusu solimo, popramo in dodamo limonin sok.

Nasvet:

Namesto leče lahko uporabimo tudi sesekljan rdeči fižol.

Še več receptov za namaze poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.