Zdrava prehrana za pse

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Psu, ki biva v stanovanju, ni treba spreminjati prehrane, saj se potrebe v primerjavi z drugimi letnimi časi skoraj ne razlikujejo.
Oglej si celoten članek

Drugače je pri tistih, ki bivajo zunaj. Zaradi povečane potrebe po ogrevanju telesa se poveča tudi poraba energije – celo za tretjino. Rešitev je kalorično bogatejša prehrana, ki vsebuje več maščob in beljakovin.

Dehidracija tudi pozimi

Tudi v hladnejših mesecih obstaja nevarnost dehidracije, zato poskrbite, da bo imel ljubljenček svežo vodo vedno na voljo. Zunaj bo v kovinskih posodah hitreje zmrznila, zato jo večkrat zamenjajte. V mislih imejte tudi to, da lahko premrzla voda povzroči bolečine v želodcu in celo vnetje. Pred mrazom zavarujte tudi vhod v uto.

Omega maščobe rešitev za prhljaj

Zaradi ogrevanja in suhega zraka je lahko koža kosmatincev v hladnih mesecih bolj suha ali pa se pojavi celo prhljaj. Rešitev so maščobne kisline omega 3 in 6, ki jih najdete v ribjih oljih in mastnih ribah, kot so tuna, sardele, skuša in losos.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.