Zdravi so rožnati

Foto: Žurnal24 Obarvanost nohtov in druge spremembe na njih so opozorilni znaki. (Foto: Shutter
Pod modnim lakom se lahko skrivajo znaki bolezni.
Oglej si celoten članek

Nohti lahko izdajajo vrsto resnih bolezni, zato jim pri manikiri namenite posebno pozornost. Preverite, ali vaše telo potrebuje dodatno skrb ali morda obisk pri zdravniku.

Vihajo se navzgor. Nohti, ki se proti konicam vihajo navzgor, kažejo na slabokrvnost oziroma pomanjkanje železa.

Površina se lušči. Luščenje nohta pomeni, da so nohti presuhi. To je največkrat posledica premajhne skrbi zanje. Nahranite jih s kremo in jejte več oreškov.

Nohti se krušijo. Za krhke nohte je lahko kriva neustrezna prehrana, v kateri primanjkuje vitaminov in mineralov. Izboljšajte prehrano in pazite, da nohtov ne izpostavljate vlagi.

Obarvani so rumenkasto. Rumeni odtenki nohtov so lahko posledica sladkorne bolezni ali glivic. Obiščite zdravnika in preverite diagnozo.

Polni so belih lis. Bele lise so najverjetneje posledica poškodbe nohta, lahko pa kažejo tudi na pomanjkanje cinka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.