Že deveto leto 40 dni brez alkohola

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Akcija. Spodbujanje javnosti k spremembam družbenih navad, povezanih s pitjem alkohola.
Oglej si celoten članek

Stiska. Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Nacionalni inštitut za javno zdravje opozarjata, da v Evropi popijemo dvakrat več alkohola kot drugod po svetu, Slovenija pa je po pitju alkohola v samem vrhu. Alkohol še vedno ostaja eden od ključnih dejavnikov tveganja za nastanek prometnih nesreč in je pogosto vzrok nasilja v družinah. Lani je v prometnih nesrečah, povezanih z alkoholiziranostjo, umrlo 35 oseb, 127 pa jih je bilo hudo telesno poškodovanih.

Akcija z veliko podporo

Slovenska karitas skupaj z Javno agencijo Republike Slovenije za varnost prometa (Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu) in Zavodom Med.Over.Net že deveto leto zapored spodbuja k preventivni akciji 40 dni brez alkohola v znamenje solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi alkohola, širšo javnost pa ob tem poziva k spremembi družbenih navad, povezanih s pitjem. Akcija poteka ob sodelovanju Zavoda Varna pot, Katedre za družinsko medicino Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani (projekt Sporočilo v steklenici) in Društva Žarek upanja. Skladno z letošnjim poudarkom Ali si upaš? v akciji sodeluje tudi Gorska reševalna zveza Slovenije. Letošnja akcija se je začela 5. marca in bo trajala do 19. aprila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:42 11. Marec 2014.

    Slovenčka je zelo teško najti brez vsakdanje doze, če ne drugače jo ima pa skrito po vseh luknah da ga …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.