Želijo kožo brez dlak

Foto: Žurnal24 Dlačice ostajajo zaželene le še na obrazu. (Foto: Shutterstock)
Moški, pred poletjem imate še dovolj časa za trajnejše odstranjevanje dlačic.
Oglej si celoten članek

"Pri mlajši populaciji moških je depilacija danes velik trend. Povprečna starost moških, ki se zanjo odločajo, je od 20 do 40 let, med njimi pa so pogosto tudi starejši gospodje," pravi kozmetičarka in višja medicinska sestra Polona Mozetič. Tik pred zdajci se lahko odločite za vosek, še vedno pa je dovolj časa tudi za dražjo, a trajnejšo lasersko epilacijo.

Moški po navadi pričakujejo, bo bolelo manj; če so dlake goste in močne, pa je bolečina vsekakor prisotna.
Polona Mozetič, kozmetičarka
Izberite vosek ali laser
Odstranjevanje dlačic z voskom bo vašo kožo ohranilo gladko največ en mesec, nato pa je treba postopek ponoviti. "Če je časa do dopusta oziroma sončenja še vsaj dva ali tri tedne, pa je primeren tudi laser," pove Mozetičeva. Po postopku dlačice od dva do tri mesece ne zrastejo, postopek trajnega odstranjevanja (potrebnih je več obiskov) pa se lahko nadaljuje jeseni. "Ob tem bi poudarila, da se laserske tehnike vsako leto izboljšajo in so učinkovitejše; nove laserske naprave imajo večjo glavo, zaradi česar je postopek hitrejši," dodaja.

Pred prvo depilacijo z voskom si dlak ne brijte, saj morajo biti dolge vsaj pol centimetra (bolje več), pred lasersko epilacijo pa si jih vsaj en mesec ne voskajte.

Po depilaciji nič sonca
"Po tovrstnem odstranjevanju dlak je koža nekoliko poškodovana in rdeča, zato je bolje, da se soncu ne izpostavljamo. Nekateri tipi kože se namreč na sončne žarke lahko odzovejo s temnimi madeži, lahko pa nastanejo tudi opekline," poudarja Mozetičeva. Navodila strokovnjakov zato vedno upoštevajte. Časa za varno in uspešno trajno oziroma trajnejšo depilacijo je vsekakor še dovolj.

Žurnalova anketa
Anketa, na katero je na Žurnalovi spletni strani pretekli teden odgovorilo kar 1.300 ljudi, je pokazala, da so pri moških najbolj moteče dlake na hrbtu, saj se je za ta odgovor odločilo kar 30 odstotkov vprašanih.  

Presenetljivo je bil na drugem mestu odgovor, da pravi moški mora biti poraščen in se torej ne depilira, s čimer se je strinjala dobra četrtina vprašanih (26 odstotkov). Veliko jih je menilo tudi, da si mora moški depilirati vse našteto, torej hrbet, trebuh, prsi in intimne predele. Urejeni oziroma depilirani intimni predeli so pomembni za 19 odstotkov vprašanih. Le nekaj odstotkov pa se jih je odločilo, da je najpomembnejša depilacija trebuha ali prsi; drugo se jim zdi manj  pomembno. Anketa sicer ni bila razdeljena po spolu, tako da ne vemo, ali so odstotki odraz želja moških ali tega, kar bi na pripadnikih močnejšega spola rade videle ženske, a depilacija je vsekakor zaželena, odločitev zanjo pa je le v vaših rokah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.