Želite čvrste prsi? Uporabite smolo!

Foto: Žurnal24
Pred kratkim je bila odkrita knjiga z lepotnimi nasveti iz leta 1697, v njej pa so zbrani zanimivi nekonvencialni lepotni nasveti za ženske tistega časa.
Oglej si celoten članek

Videti je, da je želja po večni lepoti v ženskah zakoreninjena že od nekdaj, le pristopi, ki vodijo do nje, so se spremenili. Smola za prsi in pelin za izgubo teže – to sta le dva, za naš čas zelo neobičajna lepotna nasveta iz 17. stoletja. Priročnik namreč za bolj čvrste prsi priporoča mazanje s smolo. Na tak način naj bi ženske obdržale svoji žogici čvrsti in privlačni.

Ženski slovar z naslovom Splošna zabava za nežnejši spol je našla neka dražbena hiša. Gre za očarljiv vstop v svet ženskih lepotnih prijemov tistega časa.

Matthew Haley, specialist za knjige dražbene hiše, pravi: "Priročnik kaže, da so ženske v zameno za svojo lepoto že od nekdaj pripravljene storiti neverjetne stvari. Na primer mazati se z oljem lisice ali sluzjo device."

Ženske v 17. stoletju niso bile pretirano močne, prav tako ne bi mogli reči, da so bile suhe. A v zameno, da ne bi postale okrogle, jim je slovar svetoval pitje pelina, z drugimi besedami, pitje absinta.

Lepotna urednica revije Cosmopolitan, Ingeborg Van Lotringen, pravi, da so nekateri tristo let stari nasveti iz enciklopedije vseeno še vedno uporabni.
"Na primer kopanje v vinu. Vsebuje kislino in sadje, ki sta dve sestavini, ki ju še danes uporablja kozmetična industrija."

Morda se v tem času, ko so mediji tako močni v bombadiranjem s svojimi lepotnimi vsebinami, zdi, da je težnja po fizični popolnosti mednarodna obsesija, vendar lepotna urednica Cosmopolitana pravi, da je zanimanje ta lepoto povsem naravno.

Knjige z lepotnimi nasveti iz 17. stoletja bo pristala na dražbi - njena pričakovana izklicna cena na dražbi, ki se bo zgodila 11 septembra letos je okoli 3500 evrov. Če imate kakšen evro odveč in če iščete serum večne mladosti, se ji zanj morda vredno potegovati.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.