Zelje za glavno jed

Foto: Žurnal24 Izberite zelenjavo in sadje, ki sta sezonska in sta do nas potovala čim manj.
Med najcenejšimi in najbolj zdravimi živili, ki se pozimi znajdejo na našem krožniku, je gotovo zelje, tako kislo kot nekisano.
Oglej si celoten članek

Poleg tega je to ena izmed redkih zelenjav slovenskega porekla, ki jo lahko kupite v večjih trgovinah. Tam boste običajno našli še repo, cvetačo, ohrovt in por ter včasih kakšno solato, ki so zrasli na slovenskih tleh.

Na tržnici dobite domače
Če je že v večjih trgovinah težje najti slovensko zelenjavo in sadje (razen jabolk), ju boste gotovo dobili na tržnicah po vsej Sloveniji. Proti mrazu odpornejši solati sta med drugim motovilec in radič.

Stročnice in polnozrnato
Z beljakovinami in železom bogate ter dosegljive skozi vse leto so tudi stročnice (fižol, leča, čičerka, grah in druge), ki jih lahko pripravite v obliki juh, omak in namazov. Zelo dobro se kombinirajo s polnozrnatimi žiti, ki jih je mogoče kupiti že povsod.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.