Ženska 16 let pila le kokakolo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
31-letnica je zaradi težav s srcem pristala v bolnišnici. Zdravnikom je priznala, da je 16 let pila le kokakolo.
Oglej si celoten članek

Na dan naj bi povprečno spila kar dva litra priljubljene sladke gazirane pijače, je priznala ženska, ki je zaradi omedlevice in težav s pospešenim bitjem srca poiskala pomoč v monaški bolnišnici. Krvni testi so pokazali, da ima ženska zelo nizko raven kalija, EKG pa je razkril, da trpi zaradi sindroma dolge QT-dobe, ki se kaže prek napadov hitrega bitja srca. Ti napadi so lahko tako močni, da lahko pripeljejo do omedlevice in izgube zavesti.

Zdravniki so ženski svetovali, naj kokakole ne pije več. Njeno zdravstveno stanje naj bi se izboljšalo že po tedenski abstinenci. Strokovnjaki iz bolnišnice v Monaku pravijo, da bi se kardiologi morali bolj zavedati povezave med kokakolo in podobnimi pijačami, izgubo kalija ter vplivom pijače na bitje srca, piše Live Science.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.