Ženske pametnejše od moških

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Inteligenčni testi, ki so jih izvajali v Evropi, Kanadi in ZDA, so pokazali, da smo vse bolj inteligentni. Inteligenčni količnik pri ženskah raste hitreje kot pri moških.
Oglej si celoten članek

"Prvič v zadnjem stoletju so se ženske bolje izkazale na IQ testih od moških," trdi James Flynn, ki je v 80. letih prvi dokazal, da se IQ vrednosti zvišujejo. Flynnova odkritja so postavila celo vrsto novih vprašanj o tem, kaj nam IQ preizkusi pokažejo in česa ne. Flynn je prepričan, da se je v družbah, v katerih smo s testiranjem inteligentnosti postali skoraj obsedeni, sposobnost reševanja abstraktnih nalog razvijala hitreje kot druge sposobnosti, to pa je tudi razlog, da smo vse bolj inteligentni.

Včasih so bili moški pametnejši

Flynn je pod drobnogled vzel rezultate IQ testov iz Evrope, ZDA, Kanade, Nove Zelandije, Argentine in Estonije in ugotovil, da se je raven inteligence znatno povišala, še posebej pri ženskah, poroča Daily Mail. V preteklih raziskavah naj bi moški dosegali boljše rezultate od pripadnic nežnejšega spola, danes pa ni več tako.

Ženske so multipraktiki

Razlogi naj bi tičali v sodobnem življenju, ki od nas zahteva konstantno prilagajanje, zaradi tega pa raste tudi IQ. "Ženske so postale prave mojstrice v opravljanju več stvari hkrati in to je tudi razlog, da njihova inteligenca narašča vse hitreje," trdi strokovnjak. Druga teza, ki so se je domislili
nekateri drugi avtorji, pa trdi, da imajo ženske šele v sodobnem času možnost pokazati svojo inteligenco.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.