Ženski možgani med orgazmom

Foto: Žurnal24
Ameriške znanstvene raziskave so pokazale, da ženski možgani med orgazmom tako rekoč "eksplodirajo".
Oglej si celoten članek

Ameriški znanstveniki so naredili obsežne raziskave na ženskah, ki so masturbirale, medtem pa so jim snemali možgane z magnetno resonanco. Ugotovili so, da se pred vrhuncem istočasno aktivira kar 30 različnih delov ženskih možganov. Ob tem področja za čustva, užitke, zadovoljenje, spomin in dotike praktično podivjajo.

Ženski orgazem tudi traja znatno dlje kot moški, ki traja 6 sekund, lahko pa tudi doživijo orgazem nekajkrat zaporedoma v kratkih razmakih.

Poudarjajo, da morajo ženske, ki ne morejo ali zelo težko doživijo orgazem, izklopiti možgane, medtem ko seksajo, saj jim to zmanjšuje željo. Moškim na drugi strani le težko kaj preusmeri pozornost ali zmanjša željo. Še več, dlje časa traja seks, večja je njihova želja.

Zdravniki ženskam priporočajo, naj se med seksom sprostijo in se prepustijo občutkom ugodja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.