Zgodovina stripa v eni knjigi

Foto: Žurnal24 main Legenda slovenskega stripa, Miki Muster
Pri založbi UMco je izšla knjiga Iztoka Sitarja Zgodovina slovenskega stripa 1927–2007, ki jo označujejo kot velik korak za slovenski strip.
Oglej si celoten članek

Delo zrcali 80 let slovenskega ustvarjanja na področju stripa in predstavlja več kot 80 slovenskih striparjev in njihove stripografije, ki so grafično predstavljene s približno 200 ilustracijami iz njihovih del.

Kot pravi poznavalec slovenskega stripa Max Modic, ki je bral knjigo v rokopisu: "Skrajni čas je bil, da dobimo to knjigo. In kdo ve, če bi jo sploh kdaj dobili, če bi se Iztokova ljubezen do slovenskega stripa omejila samo na ustvarjanje stripovskih tabel. V Zgodovini slovenskega stripa v obdobju 19272007 najdemo tako rekoč vse, kar ste vedno želeli vedeti o slovenskem stripu, pa niste imeli kje najti."

Predstavitev knjige bo drevi ob 19. uri v striparnici Buch v Murglah. Pri založbi pričakujejo obisk številnih priznanih domačih striparjev, kot so Miki Muster, Tomaž Lavrič, Zoran Smiljanič, Marko Kociper, Boris Jukič, Igor Ribič in seveda avtorja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.