Zgradba iz plastenk

Foto: Žurnal24 plastenke steklenice zgradba Tajpej Foto: Žurnal24 plastenke steklenice zgradba Tajpej Foto: Žurnal24 plastenke steklenice zgradba Tajpej Foto: Žurnal24 plastenke steklenice zgradba Tajpej Foto: Žurnal24 plastenke steklenice zgradba Tajpej
V Tajpeju na Tajvanu so zgradili prvo zgradbo na svetu, ki je narejena iz recikliranih plastičnih steklenic.
Oglej si celoten članek

Ekološko zgrajena zgradba EcoARK je dolga 130 metrov in visoka 26 metrov, narejena pa je iz milijona in pol plastenk. Zgrajena je po posebnih arhitekturnih metodah, ki skrbijo za boljše okolje in imajo tri cilje: zmanjševanje, recikliranje in ponovna uporaba.

Stavbo je zgradilo podjetje Far Eastern Group (FEG). Konstrukcija je tako močna, da bi prenesla močan tajfun ali potres. Je mobilna in neverjetno lahka ter predstavlja za okolico neverjeten čudež.

Plastenke v prostor dovoljujejo dostop dnevne svetlobe. Novembra bodo zgradbo, ki je prejela že sedem svetovnih nagrad, prvič uporabili, in sicer za razstavo rastlin.

Drugod po svetu so plastenke že uporabili v podobne namene. Zgrajeni so bili igluji, rastlinjaki in celo plavajoči tropski otok.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.