Zimski oddih na Karibih

Foto: Žurnal24 Preverite, kdaj je naslednji polet.
Spoznajte 10 najčudovitejših karibskih otokov in uživajte ob fotografiji in besedi; če vam uspe del zime preživeti tam, pa bo vaš užitek popoln. Zagotovljeno.
Oglej si celoten članek
St. John – najboljši za neokrnjeno naravo
Ta najmanj naseljeni in najmanj razviti izmed ameriških Deviških otokov je takoj poleg otoka St. Thomas. Dve tretjini tega otoka sta zaščiteni pred kakršnimikoli posegi, saj spadata v nacionalni park, zapuščino Laurancea Rockefellerja, ki je prve hektarje vladi podaril že leta 1956.

Virgin Gorda – najboljši, če želite mir in tišino
Najvzhodnejši med britanskimi Deviškimi otoki je zelo sproščen in prazen. Podobno kot St. John je tudi ta zavarovan kot nacionalni park. Nanj boste prišli malo težje – trajekti nanj ne vozijo prav pogosto.

Harbour Island – najboljši za nakupovanje
Ena izmed najstarejših naselbin na Bahamih je od najbližjega otočka oddaljena 5 minut vožnje z vodnim taksijem. Ljubke hišice v pristanišču zakrivajo razkošne hiše bogatih domačinov in tistih, ki so jih privabile otoške rožnate plaže že v osemdesetih letih.



Saba – najboljši za avanture
Na tem malem otočku spi vulkan, okoli katerega se vije ovinkasta cestica. Saba, ki je pod nadzorom Nizozemcev, je eden izmed najbolj ohranjenih otočkov v Karibih. Čeprav je skorajda brez peska, izdatno divje življenje, 14 pohodniških poti, deževni gozd in zaščiteni grebeni vabijo iskalce vznemirljivih doživetij in ljubiteljev narave. Od St. Martina je le kratek polet stran, zato je idealen za enodneven izlet.

Nevis – najboljši za avtentično doživetje Karibov
Otok ima ravno obalo, ki obdaja deževni gozd okrog 960 metrov visoke gore Nevis. Otok vam daje občutek intimnosti, saj zgolj enajst tisoč prebivalcev in preprečevanje gradnje visokih hotelov zagotavljata tisti pravi občutek, da ste na Karibih.

Anguilla – najboljše plaže
Skorajda v senci bližnjega St. Martina, od koder se v jasnih dneh vidi tudi St. Bart, je ta otoček večinoma raven in peščen in ostaja relativno nerazvit v primerjavi s sosednjimi otočki. Kljub temu si je nekaj petičnežev tu privoščilo razkošne vile in letovišča.

Bermuda – najboljši za golf
Krona britanske kolonije leži v sredini Atlantika, dobrih 1000 kilometrov od vzhodne morske meje. Le dve urici oddaljen od New Yorka in Bostona je to odličen kotiček za hiter počitek.



Grenadines – najboljši za jadranje
Več kot 30 miniotočkov, ki so večinoma neposeljeni, se razteza kot razpeto jadro 72 kilometrov v jugovzhodne Karibe. Vsak izmed njih je nekaj posebnega – od Mustiquea, kjer se skrivajo slavni in bogati, do Bequie, kjer najraje ribarijo, ter Mayreauja, kjer sta od leta 2003 na voljo elektrika in cesta.

St. Bart's – najboljša scena
Glamurozen, zvezdniški in ultraekskluziven St. Bart's komajda zadržuje prihod mase ljudi, čeprav je le 25 kilometrov oddaljen od turističnega St. Martina.

Vieques – najboljši za sprostitev
Ko je ameriška vojska zaprla svojo bazo v Viequesu severno od Portorika, so vsi pričakovali, da bo tudi to mirno zatočišče postalo glamurozno kot St. Barth's. Velika dela so sicer že v teku, a otoček ostaja rustikalen in sproščen.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.