Živali ne bodo več prestrašene

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Številna slovenska društva za zaščito in dobrobit živali ter okoljevarstvene in druge prostovoljne človekoljubne organizacije so prejšnji teden na ministrstvo za notranje zadeve naslovili pobudo za prepoved vseh pirotehničnih sredstev v 
Sloveniji.
Oglej si celoten članek

"Za podpis te pobude smo se odločili, ker vemo, kakšne posledice lahko pusti uporaba pirotehnike – tako za živali kot ljudi in okolje," razloge za podpis navaja Melita Trbovšek, predstavnica Lajke – društva za zaščito in pomoč živalim v stiski. "Poleg tega, da je pirotehnika nevarna, pa sem nam zdi to zares nepotreben način potrošnje denarja, ki bi se v teh časih lahko namenil za kaj drugega, primernejšega," dodaja.

Naslednji korak bo nedvomno naslavljanje javnosti, naj se dejavno vključi v akcijo, o nadaljnjih korakih pravi Tilen Pajek, eden od pobudnikov in sourednik spletnega portala Pes, moj prijatelj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:52 17. Marec 2014.

    Tisti ki ima žival ve kaksne so njegove obveznosti zato je dolžan vsak lastnik žival zaščititi ne da jih puščajo …

  • 11:51 16. Marec 2014.

    Ja to bilo super, ampak verjetno zal ne bo nikoli sprejeto ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.