Živela Smrt!

Foto: Žurnal24 Otrok in glava okostnjaka
Na Dunaju so v Kunsthalle postavili razstavo, ki raziskuje povezanost ljubezni in smrti v sodobni južnoameriški umetnosti.
Oglej si celoten članek

V dunajski Kunsthalle so odprli razstavo ¡Viva la Muerte!, ki raziskuje fenomena erosa in tanatosa v južnoameriški umetnosti. Postavljena je kot prizorišče gledališča grozot, ki na estetsko zgoščen in konceptualno strog način odkriva različne nianse južnoameriškega nasilja.

Razstava tematsko obsega tabloidne fotografije nesreč, umorov in katastrof, kot so nasilje kolumbijskih mafijskih kartelov, okrutnost južnoameriških diktatorjev in kompleksne krivice iz obdobja španskega kolonializma. Prikazano je tudi ekstatično praznovanje dneva smrti v Mehiki, skoraj neobdelan videoposnetek Mehičana Ivana Edeza pa prikazuje, kako moški v helikopterju streljajo na Indijance v brazilskem pragozdu, medtem ko Brazilec Cildo Meireles s svojo mogočno instalacijo osvetli proces brezobzirnega pokristjanjevanja Južne Amerike.

S tovrstnimi deli razstava opozarja predvsem na drugačnost v dojemanju smrti med prebivalci severne in južne hemisfere. Ogledati si jo bo mogoče do 17. februarja 2008.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.