Živila, ki ne sodijo v hladilnik

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Kar nekaj je živil, ki jih mnogi hranijo v hladilniku, čeprav bi bilo bolje, da jih ne bi.
Oglej si celoten članek

Paradižnik
Paradižnik bo slabšega okusa, če ga boste shranili v hladilniku, saj mrzel zrak preprečuje zorenje, poleg tega bo postal tudi bolj mokast.

Avokado
Če kupite že zelo zrel avokado, ga dajte v hladilnik, sicer pa ga pustite na sobni temperature, da bo počasi zorel.

Med
Med bo v hladilniku začel kristalizirati. Raje ga hranite na sobni temperaturi. Če je dobro zaprt, ga boste lahko uporabljali kar lep čas.

Čebula in česen
V hladilniku sta čebula in česen izpostavljena vlagi, kar je slabo.

Bazilika
V hladilniku bo izgubila okus, poleg tega pa se bo hitreje posušila.

Kava
Kava bo v hladilniku izgubila aromo. Hranite jo v suhem in temnem prostoru.

Banane
Na tem sadežu se bodo v hladilniku hitro pojavili temni madeži, ki pa ne vplivajo na okus.

Kruh
Kruh ne sodi v hladilnik, saj se bo tam prej posušil. Hranite ga v posebni košari ali posodi. Porabite ga v štirih dneh. Če veste, da ga v tem času ne boste pojedli, ga lahko zamrznete.

Olivno olje
Olivno olje hranite v temnem in hladnem prostoru, nikar pa ga ne postavite v hladilnik, saj bo postalo trše.

Citrusi
Citrusi bodo v hladilniku izgubili aromo in tudi vitamine.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.