Živila, ki odženejo slabo volje

Foto: Profimedia
Pomanjkanje vitamina D lahko povzroči slabo voljo.
Oglej si celoten članek

Kratki in mrzli dnevi lahko slabo vplivajo na počutje, v veliki meri je to povezano s pomanjkanjem vitamina D, ki je ključnega pomena tudi za ohranjanje zdravih kosti. Zimsko "slabo voljo“ pa lahko odženemo s pravilno prehrano.

To so živila, ki so bogata z vitaminom D.

Jajca
Jajca so bogat vir mineralov in vitaminov, treba pa je vedeti, da se vitamin D nahaja le v rumenjaku, zato ga iz dietnih razlogov nikar ne zavrzite.

Manj mastno mleko
Mleko vsebuje veliko kalcija in tudi vitamina D. Ena skodelica vsebuje eno šestino dnevno priporočene doze tega vitamina.

Losos
Če boste redno jedli lososa, potem vam vitamina D ne bo primanjkovalo. 85 gramov namreč vsebuje dnevno priporočeno količino vitamina D.

Gobe
Pozimi jejte gobe, a zavedajte se, da niso vse gobe enako zdrave. Vrsta portobello vsebuje veliko več vitaminov kot na primer beli šampinjoni.

Pomarančni sok
Svojemu telesu boste naredili veliko dobrega, če boste vsak dan spili kozarec svežega pomarančnega soka. Vsebuje namreč veliko vitaminov, med drugim tudi vitamin D.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.