Zjutraj jejte rozine

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Šest razlogov, zakaj je dobro redno jesti rozine.
Oglej si celoten članek

Suho sadje vsebuje ogromno sladkorja, zato se mu mnogi izogibajo. Kljub temu pa je rozine priporočljivo jesti, saj vsebujejo pomembne minerale in vitamine. Poleg tega preprečujejo zaprtost. Organizem bo od suhega sadja imel največ koristi, če ga boste uživali zjutraj, saj daje energijo.

1. Rozine znižujejo krvi pritisk
Na dan pojejte približno 25 gramov rozin in vaše telo bo preskrbljeno s kalijem, ki znižuje pritisk v žilah. Grozdje poleg tega vsebuje vlaknine, ki so za naše zdravje prav tako zelo koristne.

2. Rozine izboljšujejo kri
Rozine bi morali jesti tisti, ki imajo slabo kri, saj so bogat vir železa, vitamina B in bakra.

3. Očistijo telo

Od zdravilnih učinkov rozin boste imeli največ, če jih boste čez noč namakali v vodi. Redno uživanje posušenega grozdja spodbuja delovanje jeter in ledvic.

4. Rozine proti zaprtju
Rozine se po zaužitju napihnejo, saj vsebujejo netopljive vlaknine, ki pospešujejo praznjenje želodca in črevesja.

5. Za zdrave kosti

Rozine vsebujejo tudi veliko kalcija in bora, ki sta pomembna za zdrave kosti.

6. Rozine proti zakisanosti

Zakisanost lahko povzroča več težav, med drugim akne in ledvične kamne. Ker so rozine bogate z magnezijem in kalijem, uravnavajo pH vrednost telesa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.