Zlata pravila pri izbiri modrca

Foto: Žurnal24 modrc, nedrček Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Večina žensk nosi modrce, ki so jim preširoki, hkrati pa imajo premajhne košarice. Izbrana številka je tako povsem neprimerna za njihove prsi.
Oglej si celoten članek

Na zgornjo napako pri izbiri modrca opozarja Heather Gross, urednica portala za spodnje perilo BareNecessities.com: ''Prsi nimajo čvrste opore, zato prosto padajo, sam modrček pa ni dovolj ozek, da bi jih zadržal. Žica v njem bi morala opraviti svojo nalogo nežno, tako da bi podpirala prsi, končati pa bi se morala točno pod roko. Tako pa premajhna številka modrcev povzroča nelagodje, ker žica pritiska na kožo.''

Nekaj zlatih pravil

Pas na modrčku, ki gre čez hrbet, bi moral zadržati 90 odstotkov teže dojk, če je preširok, pa teža dojk ''pade'' na naramnice, zato se te neprivlačno zarežejo v kožo. Za optimalno izbiro modrčka je treba izmeriti najprej obseg  telesa točno v liniji pod prsmi. Izmerjeni številki v praksi ustreza dva centimetra manjši ali večji obseg od označenega na modrcu. Tako je na primer velikost modrca 75 primerna za obseg od 73 do 77 centimetrov. Nato je treba izmeriti še velikost košarice: to naredite tako, da krojaški meter postavite okrog hrbta, a tokrat ne pod prsmi, ampak v višini bradavic oziroma prsne kosti. Dobljeno velikost nato primerjajte s prej dobljenim obsegom, ki ste ga izmerili pod prsmi.

  • Če je drugi obseg večji od 12 do 14 centimetrov, je za vas primerna košarica A.
  • Če je obseg večji od 14 do 16 centimetrov, je za vas primerna košarica B.
  • Če je obseg večji od 16 do 18 centimetrov, je za vas primerna košarica C, itd.

Pri nakupu modrčka je treba preveriti tudi to, ali stoji v vseh položajih: dvignite roke v zrak in preverite, ali se premika, poleg tega je priporočljivo, da snamete tudi naramnice in preverite, ali modrc stoji brez njih. Če stoji, je prava izbira za vas.

Zanimivost

Pravi modrc bo dvignil vaš dekolte za nekaj centimetrov, zaradi česar je vsaka ženska videti nekoliko višja in vitkejša.

V galeriji ne spreglejte še osem najbolj uporabnih oblik modrčkov za različne priložnosti.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.