Zlati lev Johnu Wooju

Foto: Žurnal24 Woo je nagrado posvetil družini. (Foto: EPA)
Režiserju Johnu Wooju so na beneškem filmskem festivalu podelili zlatega leva za življenjsko delo.
Oglej si celoten članek

 

Nagrado mu je podelil predsednik letošnje žirije, Quentin Tarantino, in režiser Tsui Hark. Woo, ki priznanja ni pričakoval, je nagrado posveti svoji materi in družini.

Woo je svojo kariero začel v Hongkongu. V osemdesetih je nase opozoril s filmoma A Better Tomorrow in The Killer. V devetdesetih letih se je preselil v Hollywood, kjer je posnel več zelo odmevnih filmov, med drugim tudi Misijo nemogoče II in Brez obraza z Johnom Travolto in Nicolasom Cageem. Kot je povedal direktor beneškega festivala Marco Müller, je Woo zelo veliko prispeval k razvoju hongkonških in ameriških akcijskih filmov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.