Zlati volan za 308 in A4

Foto: Žurnal24 Peugeot 308
Čas pred koncem leta je navadno natrpan s podeljevanjem takšnih in drugačnih nagrad, tudi v avtomobilskem svetu. Nemški tednik Bild am Sonntag je tako kot že 30. doslej podelil prestižne nagrade zlati volan.
Oglej si celoten članek

V izbor so prišli vsi avtomobili, ki so se pojavili na nemškem trgu v zadnjih dvanajstih mesecih, razdeljeni pa so bili v štiri skupine. Finaliste so izbrali bralci, končni izbor pa je pripadal žiriji, sestavljeni iz dirkačev, avtomobilskih novinarjev in drugih predstavnikov iz avtomobilskega sveta.

V kategoriji malih avtomobilov je tesno zmago pred fiatom 500 slavila škoda fabia, na tretje mesto pa se je uvrstila mazda2. V razredu kompaktnežev je prvo mesto osvojili peugeot 308, kar je dober obet pred skorajšnjo razglasitvijo zmagovalca poglavitne avtomobilske nagrade – avto leta. Toyota auris je zasedla drugo mesto, tretjega pa hyundai i30.


Novi A4 ima, kot kaže, svetlo prihodnost.

 
A4 zmagovalec še pred debijem
Čeprav še ni zapeljal v prodajne salone, je v kategoriji limuzin slavil novi audi A4, za seboj pa je pustil lexusa LS in mercedesa C. V kategoriji SUV je zmago v Wolfsburg odnesel VW tiguan, BMW X5 in land rover freelander 2 pa sta se morala zadovoljiti z drugim oziroma tretjim mestom.

 
Oglejte si videoprispevek o audiju A4.
Kliknite tukaj.
Zmagovalca med vozili brez strehe so z glasovanjem določili bralci. Nemška premoč je bila več kot očitna. Največ glasov je prejel mercedes SLR mcclaren roadster, sledita BMW 3 cabrio in audi TT roadstar.

Podeljene so bile nagrade med bivalniki. Zlati volan si je po mnenju občinstva zaslužil Dethleffs Esprit. Prvič je bila podeljena tudi nagrada za ekološko osveščenost. Prislužil si jo je BMW s svojim sistemom Efficient Dynamiscs pred tehnologijo Blue-Motion iz Volkswagna in BlueTecom iz Mercedesa.

Zlati volan za dosežke v avtošportu si je privozil še dirkač Formule 1 Lewis Hamilton , in sicer kot najboljši novinca leta.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.