Zlomili so mu gips

Foto: Planet TV
Foto: Planet TV
Nejc Simšič je spomine na osnovno šolo pospravil v predal, ki ga ne odpira velikokrat. Osnovnošolska leta je namreč bil tarča sošolcev.
Oglej si celoten članek

"Jaz sem to hotel pozabiti, sem pozabil in dal na stran. To je bilo že pred toliko leti," o tem, kaj se je dogajalo v osnovni šoli pravi Nejc Simšič. Kot nam je povedal, je bil skozi celo osnovno šolo tarča sošolcev, ki so spravljali nanj. 

Puščice so letele v stranišče in torba čez okno. Vse skupaj pa se ni ustavilo samo pri tem. "Zlomili so mi gips. Imel sem zlomljeno nogo in iz čiste zlobe so mi zlomili gips," je opisal enega od dogodkov. Kljub temu, da so učitelje opozarjali na situacijo, se ni nič zgodilo. Niti v prej opisanem primeru. "Povedalo se je, starši so prišli v šolo, a se ni nikoli nič rešilo. Dobili so opozorila, ustne opomine, ampak se je potem vse skupaj nadaljevalo." 

Nejc poudarja, da to danes zanj ne predstavlja neke travme. "Grozno mi je bilo takrat, ker sem bil otrok. Danes ne gledam tako na to." Obenem pa opozarja, da morajo tisti, ki se znajdejo v podobnih situacijah spregovoriti in svojo izkušnjo deliti naprej. "Upam, da šole oziroma pristojni v šolah razumejo in nato naredijo korak, ne da bi si zatiskali oči pred resnico." 

Kot še dodaja, se danes z vsemi temi sošolci občasno še sreča in "takrat si damo petke. Ponosni so name. Smo odrasli, smo šli čez to."  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:22 21. Avgust 2014.

    TOLE JE PA GROZLJIVO!!!! NI ČUDNO, DA SO UKINILI ŽURNAL, KO PA TAKOLE KRADETE INFORMACIJE!!! PREJŠNJI 'NOVINARJI' SO VSAJ NAVAJALI …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.