Zmagala Julija Kramar

Foto: Boštjan Tacol Julija Kramar Foto: Boštjan Tacol Slovenija ima talent Foto: Boštjan Tacol Slovenija ima talent Foto: Boštjan Tacol Slovenija ima talent Foto: Boštjan Tacol Slovenija ima talent Foto: Boštjan Tacol Slovenija ima talent Foto: Boštjan Tacol Slovenija ima talent Foto: Boštjan Tacol Slovenija ima talent Foto: Boštjan Tacol Slovenija ima talent Foto: Boštjan Tacol Slovenija ima talent Foto: Žurnal24 Ekaterina Faskhutdinova Foto: Žurnal24 Žan Serčič Foto: Žurnal24 Artiflex Foto: Žurnal24 Jaka Vižintin Foto: Boštjan Tacol Slovenija ima talent Foto: Boštjan Tacol Slovenija ima talent Foto: Boštjan Tacol Slovenija ima talent Foto: Boštjan Tacol Slovenija ima talent Foto: Boštjan Tacol Slovenija ima talent Foto: Boštjan Tacol Slovenija ima talent Foto: Boštjan Tacol Slovenija ima talent Foto: Boštjan Tacol Slovenija ima talent Foto: Boštjan Tacol Slovenija ima talent Foto: Boštjan Tacol Lina, Nika, Gašper Foto: Boštjan Tacol Slovenija ima talent Foto: Boštjan Tacol Slovenija ima talent Foto: Boštjan Tacol Julija Kramar Foto: Boštjan Tacol Julija Kramar, Branko Čakarmiš, Lucienne Lončina, Brane Kastelic Foto: Boštjan Tacol Julija Kramar, Branko Čakarmiš Foto: Boštjan Tacol Julija Kramar Foto: Boštjan Tacol Julija Kramar Foto: Boštjan Tacol Julija Kramar Foto: Boštjan Tacol Julija Kramar, Peter Poles Foto: Boštjan Tacol Julija Kramar Foto: Boštjan Tacol Maja Keuc Foto: Boštjan Tacol Lina Kuduzović
V finalu druge sezone šova Slovenija ima talent je zmagala Julija Kramar. Na drugem mestu je pristal orkester Pustotnik.
Oglej si celoten članek

"Prvi občutek je ... da se ti zdi, da to ne more biti res. Zmagovalka sem bila že z uvrstitvijo v finale. Kaj šele to. To so več kot sanje," je takoj po zmagi povedala Julija Kramar in dodala, da bo z denarjem pokrila dolgove in komu pomagala. "Denarja ni nikoli preveč," je še dejala presrečna zmagovalka. Na drugem mestu je pristal orkester Pustotnik. "Zelo smo zadovoljni z rezultatom. Uvrstitve v superfinale nismo pričakovali, čeprav se zavedamo, da imamo močno podporo, saj smo zelo velika ekipa. Moj osebni favorit je bila Julija Kramar, tako da ji zmago zares privoščimo. Je odlična pevka in ji želimo vse najboljše," je povedal eden od članov orkestra, Tomaž.

V finalu so se za laskavi naziv in 50 tisoč evrov borili še Jerica Haber, plesni duet Nika in Gašper, pevec Jaka Vižintin, pevka Ajda Ivšek, telovadka ob drogu Ekaterina Faskhutdinova, pevka Irena Djukič, pevec Žan Serčič in plesna skupina The Artifex. Slednji so ob nastopu poželi veliko navdušenje, zato so bili med favoriti za zmago, pa čeprav ta ni bila v njihovem načrtu. "Nimamo kaj reči. Mi smo prišli na ta šov, da se pokažemo Sloveniji, in dobili smo takšen odziv, da boljšega skoraj ne bi mogli dobiti. To nam v bistvu pomeni več kot kakršnakoli zmaga," je povedal Tadej, član skupine The Artifex. Podobno je razmišljala tudi Jerica. "Na prvo mesto nisem upala, ker sem bila globoko v sebi prepričana, da bo šla zmaga v prave roke in je res šla. Juliji srčno privoščim in sem zelo vesela, da je zmagala ona."

Da je zmagal pravi talent, sta prepričana tudi moška predstavnika žirije, Brane Kastelic in Branko Čakarmiš. "Julija je zasluženo zmagala, saj je ljudi s svojim petjem prevzela že na prvi avdiciji," je povedal Čakarmiš, Kastelic pa dodal, da ga je Julija na finalnem večeru skrajno navdušila. "Njena zmaga sploh ni presenečenje. Moje srce je sicer utripalo za Artifex, ki so me navduševali že od samega začetka, a ljudje so izbrali Julijo."

A Julija kljub temu ni prekosila male Line, ki je lani ob izvedbi pesmi I'm Your Lady Céline Dion spravila na noge vse obiskovalce v Tivoliju. Ob Julijinem nastopu je večina obsedela na stolih, so pa marsikateri ob osupljivem glasu operne pevke dobili purjo kolt. Pardon, kurjo polt.

Deževale le pohvale

Na oder polne dvorane v Stožicah, ki za razliko od lanske dvorane Tivoli ni pokala od navdušenja in evforije, je prva stopila postavna 28-letna Korošica s Primorske Jerica Haber, in sicer s pesmijo Black Velvet pevke Alannah Myles. Po nastopu je povedala, da je tako uživala, da bi rada vsak dan nastopala. In tudi žirija jo je pohvalila. Branetu Kastelicu je bila všeč njena preobrazba iz italijanske dive v rockersko bejbo. "Super izpeljano. Čestitam," je dodal. Tudi Lucienne Lončina je bila navdušena. Po njenem mnenju se od nje lahko drugi veliko naučijo. Branku Čakarmišu pa je bila všeč njena interpretacija pesmi.

Po Jerici je nastopil plesni par, Nika in Gašper, ki sta koreografijo za finalni nastop naštudirala v štirih dneh. Lucienne je bila navdušena nad njuno energijo. "Vsakič novo, vsakič bolje," je izjavila žirantka. Kastelic ju je označil za "smetano talentov", Čakarmiš pa je povedal: "Vajin hip hop je bil tip top."

Foto: Boštjan Tacol Slovenija ima talent

Sledil je nastop Jake Vižintina, ki je letos nase opozoril z avtorsko glasbo. Tudi v finalu si je ostal zvest in zapel pesem, ki jo je sam napisal. Brane ni pričakoval takšnega velikega napredka. "Ta pesem je enkratna," je dejal in mu zaželel srečo pri glasovanju. Lucienne je bila vesela, da ga vidi, in pohvalila njegov napredek. "Živi svoje sanje," je še dodala. Branku Čakarmišu pa je bilo všeč, da je spet nastopil z lastno pesmijo.

Pod številko štiri je nastopila 23-letna pevka Ajda Ivšek iz Zagorja ob Savi in se predstavila s pesmijo Lady Gaga Bad Romance. Lucienne je bila nad nastopom presenečena. "Spet si me sezula," je povedala. Branko Čakarmiš jo je označil za najbolj mavrično presenečenje letošnjih Talentov, Brane pa je dejal, da je z veseljem gledal, kako je sama uživala med nastopom.

Rusinja Ekaterina Faskhutdinova, plesalka ob drogu, ki si želi na olimpijske igre, je nastopila kot peta. "Pokazala nam je, da je to umetnost. Videlo se je deset let vloženega dela. Čestitam," je njen nastop ocenil Kastelic. Lucienne je Rusinjo označila za pravo artistko in dodala, da jo je bilo zares neverjetno "dobro gledati". Branko je bil mnenja, da je bil njen finalni nastop nadgradnja njenih prejšnjih nastopov. "Imaš moj glas," je zaključil svojo oceno.

Za Ekaterino je oder zavzela Irena Djukič, slovenska Susan Boyle, ki je zapela tradicionalno angleško pesem Scarborough Faire. Branko Čakarmiš je imel velika pričakovanja in Irena ga ni razočarala. Lucienne je bila presenečena nad njeno obleko, ki si jo je spet sešila sama, Brane Kastelic pa je dodal, da je videti kot princesa, in ji čestital za dobro izpeljan nastop.

Nato je dvorano napolnil zvok harmonike. Sledil je namreč nastop harmonikarskega orkestra Pustotnik. Branko je bil tako kot vedno nad njimi navdušen. "Meni je že zdavnaj jasno, da je Pustotnik kralj harmonike," je izjavil. Tudi Lucienne je med njihovim nastopom uživala. "V življenju sem videla že marsikaj, tega pa še ne," ni skrivala presenečenja. Brane pa jim je čestital za dober žur.

Šestnajstletni Žan Serčič iz Lenarta je nastopil kot osmi. Zapel je pesem Dynamite (Taio Cruz). Kastelic je pohvalil njegov nastop, tudi zato, ker pesem rad poje njegov 11-letni sin. Lucienne je izjavila: "Prišel si tako daleč in zdi se mi, da si odrasel. Tvoji starši so lahko ponosni nate. Takšne talente potrebujemo v Sloveniji." Branko pa je povedal: "Žan ni dinamit, je strup za punce. Združil je zanimivo barvo glasu z najstniškim šarmom in dozo predrznosti."

Kot predzadnji so na oder stopili Ljubljančani The Artifex, ki so tokrat odvrgli svoje maske. Lucienne je izjavila, da se je izplačalo čakati na njihove obraze. "Tehnično dovršeno, koreografija enkratna. Zmagovalni nastop," je še dodala. Brane Kastelic jih je označil za veličastnih sedem in jim napovedal zmago. Branko pa je izpostavil, da fantje niso naredili niti ene napake. "Čista plesna perfekcija," je izjavil.

Operna pevka Julija Kramar je nastopila pod zaporedno številko deset. Lucienne se je "kocinila". "Zakaj si tako skromna? To je bilo svetovno. To je bilo fenomenalno." Branko pa je pohvalil njen izbor pesmi, ki je po njegovem mnenju pokazal, kaj vse Julija zmore. "Ti si zame letošnja operna princesa. Si čudovit človek, čudovito poješ. Čudovit nastop," pa je bil kratek Brane.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 15:22 21. Junij 2011.

    Iskrene čestitke Julija! Zmaga je šla res v prave roke! Od prvega dne sem navijal zate in zame si bila …

  • 10:34 20. Junij 2011.

    Je že prav da je zmagala bi pa samo dodal, da je bilo tudi snemanje katastrofalno. Režiser se je tako …

  • 08:10 20. Junij 2011.

    njena "situacija"? sigurno je pripomogla za kak %, kar je tudi prav. tudi s tem je namreč pokazala veliko moč. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.